EL CADET “A”, A LA FINAL DEL CAMPIONAT D’ESPANYA

15 juny 2013

El Cadet “A” s’ha classificat per la gran final del Campionat d’Espanya Cadet després d’eliminar a les semifinals a l’equip amfitrió, Miguel Guillén Prim. Els d’Ernest Cardona s’han imposat per 1-2 després de remuntar un gol inicial dels madrilenys. El rival pel títol serà El Pozo Murcia que s’ha desfet amb comoditat del Ciudad de Toledo (10-0). La final es jugarà demà diumenge dia 16 de juny a les 12:00h a Madrid.

Les Corts sabia que tindria un enfrontament difícil contra l’equip local, Guillén Prim, que arribava a la final després d’haver-se imposat al torneig madrileny a un clàssic en aquests campionats com Boadilla. Amb un gran ambient a la graderia, els mamuts eren conscients de la dificultat del partit i han sortit molt concentrats, amb ganes de demostrar ràpidament la seva superioritat. Guillén Prim ha plantejat un partit força defensiu, confiant en l’encert d’una de les seves estrelles, el seu porter, per mirar de generar perill al contracop i amb pilotes llargues. Tot i això, els nostres han tingut paciència per moure la pilota i generar bones ocasions. Però quan només havien passat 3 minuts, un córner a favor dels verds ha acabat en un contracop clar que Johny ha aprofitat per avançar als madrilenys amb un xut potent des de 8 metres. Quedava molt partit encara, però els locals havien aconseguit el seu primer objectiu: marcar el territori a l’inici i mirar de posar nerviosos als nostres. Tot i el hàndicap del gol, els mamuts han seguit confiant en les seves possibilitats i fruit d’això ha arribat el gol de l’empat només dos minuts més tard de l’1-0. Sergi Climent ha aprofitat una jugada d’estratègia per empatar la semifinal, un gol que ha esdevingut clau pel moment quan ha arribat. L’empat ha permès a Les Corts tornar a fer el seu millor joc, però el porter rival ha aparegut per salvar al seu equip. Guillén Prim tenia problemes per sortir de la pressió, però amb el seu joc directe aconseguia complicar-nos la vida. Roger, que ha entrar per Berni al minut 10, s’ha mostrat segur en les seves intervencions. Sergi Climent i Marc Armengol han gaudit d’oportunitats per avançar als mamuts al maracdor però finalment s’ha arribat al descans amb empat a 1 i tot per decidir.

El guió del partit no ha canviat gens ni mica a la segona part. Guillén Prim, conscient de la seva inferioritat tècnica, seguia esperant amb una defensa rocosa en 15 metres i sortia amb perill en les transicions ofensives. Els mamuts havien de vigilar molt amb les pèrdues. Tot i el domini verd, la ocasió més clara dels primers instants de la represa ha estat pels madrilenys, que han enviat una pilota al pal. Els nervis cada cop s’apoderaven més dels dos equips, però el cadet ha sabut mantenir el cap fred i tornar a recuperar el ritme de partit. Guille i Besal han gaudit de dues bones ocasions, però el porter rival seguia molt inspirat. A més de la falta d’encert, la tensió del partit ha pujat quan a falta de 6 minuts, els àrbitres han assenyalat la cinquena falta als mamuts. Als locals, en canvi, no n’hi havien senyalat cap. Calia, més que mai, controlar les possessions i evitar qualsevol desajust defensiu. Tot s’anava a decidir als últims instants. Les ocasions eren per Les Corts, que estava fent un partit molt seriós, però no hi havia manera d’aconseguir el gol del triomf. Fins que a falta de tres minuts pel final, Nil Closas ha marcat l’1-2 amb un xut ras molt col·locat. Eufòria a la banqueta i al sector de la grada on hi havia els familiars dels nostres, que han animat i se’ls ha sentit de valent al llarg de tota la semifinal. Un cop fet el gol decisiu calia fer una bona defensa i, sobretot, no cometre cap falta. Guillén Prim ha decidit treure el porter-jugador, però Berni s’ha mostrat molt segur en totes les arribades locals. Els últims instants han estat d’un gran patiment, però finalment Les Corts ha pogut aguantar l’ofensiva total madrilenya i ha segellat la classificació per la final. Un gran èxit.

Un partit intens, treballat, patit i solucionat. Però això només ha estat una primera passa. L’última estació per la glòria passa per la final de demà. El rival, El Pozo, és precisament l’equip que va caure derrotat l’últim cop que ens vam proclamar campions d’Espanya l’any 2009. I era la mateixa generació. Berni Bellet, Marc Armengol, Sergi Climent, Nacho Vega i Aleix Besalduch ja saben el que es guanyar una final contra els murcians. Esperem que demà també ho sàpiguen Nil Closas, David Álvarez, Shokei Okada, Guille Pérez, Uri Santos, Sergio González, Roger Cerrada i David Vall. I els entrenadors, els arquitectes de tot plegat: Ernest Cardona i Marc Solé. Demà, mamuts, passi el que passi, ja serà un dia històric.

GUILLÉN PRIM – LES CORTS UBAE 1-2

Gols: 1-0 Johny (3′), 1-1 Climent (5′), 1-2 Nil (37′).