L’Aleví A al II Torneo de Nadal de Lugo

10 gen. 2019

El 2019 va tenir una entrada ben especial per l’Aleví A. Els mamuts van viatjar a Galícia per disputar el II Torneo de Nadal de Fútbol Sala Base organitzat pel Lugo Sala. Un torneig que antigament havia gaudit de gran prestigi i fama a nivell nacional i que després de la desaparició del mític club Azkar Lugo està mirant de tornar a ser una referència en els tornejos de futbol sala base i ho està aconseguint. Pel que fa a la categoria Aleví el torneig comptava amb la presència dels tres primers classificats de la lliga gallega de futbol sala.

L’Aleví A sortia el dimecres dia 2 a les 7:50 del matí des de l’aeroport del Prat amb direcció a Santiago. Allà un bus els esperava per fer camí fins a Lugo. Una vegada instal·lats a l’hotel i aprofitant el matí encara sense partits jugadors i entrenadors van visitar el centre de la ciutat. Després va ser hora de dinar i descansar per encarar el primer partit de la fase de grups. Els mamuts estaven al grup A juntament amb Santiago Futsal, Imafer O’Parrulo FS i Concello de Guitiriz.

En el debut el dia 2 a la tarda els verds es van imposar al Santiago Futsal per 2 a 4. Els nostres es van avançar 0 a 2 però els gallecs aconseguien empatar abans del descans. Finalment a la segona part es podien sumar els tres punts. La tarda va servir també per veure la resta de partits de la categoria aleví que es disputaven al Pavelló Casa Do Deporte de Lugo. El grup B el formaven el Moprisala Toledo, el Valladolid Tierno Galván, el Club Ribeira FS i el ED Stellae.

El dijous 3 al matí es disputaven els altres dos partits de la fase de grups. L’Aleví A s’imposava per 0 a 5 en el primer davant Concello de Guitiriz. Així doncs els mamuts i O’Parrulo es jugaven en el tercer partit l’accés directe a semifinals, doncs només el 1r classificat de grup hi accedia mentre que els segons i tercers classificats disputaven quarts de final. En un partit molt igualat els gallecs aconseguien fer l’1 a 0, ràpidament l’Aleví A empatava, però novament els rivals anotaven gol posant el 2 a 1 amb el que s’arribava al descans i també al final del partit. A la segona els mamuts van dominar però no van poder girar el resultat. D’aquesta manera els nostres finalitzaven la fase de grups com a segons classificats i s’havien d’enfrontar a la tarda al tercer classificat del grup B en quarts de final.

El mateix dijous a la tarda doncs es disputava el tercer partit del dia i el que significava una plaça a semifinals. El rival era el Valladolid Tierno Galván. Els mamuts van sortir a pressionar i a buscar la classificació mentre el rival decidia esperar a mitja pista i aprofitar alguna errada. En un parell de xuts exteriors i amb un punt de fortuna els de Valladolid posaven el  0 a 2 i abans del descans aconseguien el tercer. A la segona els verds van seguir buscant la porteria rival però només van poder fer un gol quedant així el resultat de 1 a 3 i caient eliminats del torneig.

El divendres dia 4 va servir per visitar de nou i amb més calma la ciutat i per gaudir de les semifinals alevins al matí i de totes les finals a la tarda al Palacio de Deportes de Lugo. En la categoria Aleví el Club Ribeira FS s’imposava per 5 a 3 al ED Stellae. En la cerimònia d’entrega de premis els mamuts rebien el reconeixements de l’organització del torneig i de la Federació Gallega de Futbol pel joc net, marxant així del torneig amb el cap ben alt i sabedors d’haver competit cadascun dels partits en una competició amb un gran nivell de futbol sala on segurament per petits detalls haurien pogut arribar més lluny.

Dissabte 5 al matí l’Aleví A feia les maletes per tornar a casa, havent donat la benvinguda al 2019 amb futbol sala i amb una nova experiència que segur els farà créixer.