L’INFANTIL “A” TOCA EL CEL

10 jul. 2014

Aquesta ha estat una temporada meravellosa per la secció de futbol sala de l’AE Les Corts UBAE. Un any on el club s’ha consolidat com un dels referents del futbol sala base de casa nostra. Els títols de Lliga de l’Infantil “A” i l’Aleví “A” han estat els resultats més notables d’un èxit basat en el treball del dia a dia. El passat cap de setmana vam viure moltes emocions, però el que quedarà és que l’Infantil “A” ha portat el nostre nom a un èxit històric: som campions d’Espanya per segona vegada.

Una temporada en línia ascendent

L’equip entrenat per Lluís Bernat va començar la temporada la darrera setmana d’agost, amb la il·lusió de competir al màxim però sabent que l’esforç i la feina diària eren les úniques vies per arribar a lluitar pels títols. Un equip fet amb molts jugadors de la casa i incorporacions destacades en un grup marcat pel magnífic ambient i la qualitat humana de tots els seus integrants. Això es va veure després de patir la primera derrota de la temporada. Va ser a finals de setembre, a casa, contra el Manresa. Una desfeta que en cap cas va fer que els nostres baixessin els braços. L’equip es va aixecar i va demostrar la seva força guanyant a la pista del Barça per 1-6. A partir d’aquí molta feina, regularitat i esforç. I novament un cop dur: la derrota a la final del Campionat de Lugo al mes de gener. Una derrota amb un gol en pròpia porta als últims segons. Una desfeta que va fer mal però que demostrava que per guanyar cal patir i donar el màxim. L’equip es va connectar ràpidament a la lliga per sumar tots els punts possibles. Novament Manresa es creuava al nostre camí amb un empat a 6 que deixava amb l’Infantil “A” amb l’obligació de guanyar al Barça per dependre de sí mateix i guanyar la lliga. I els nostres no van fallar. Victòria a l’Illa per 4-1, una victòria que demostrava la capacitat de sacrifici i la qualitat d’un grup amb molta fam d’èxit. El títol de lliga va arribar a dues jornades del final, amb un bon nivell de joc i amb la il·lusió intacta. Encara quedaven moltes fites per assolir.

De la decepció a l’esperança

Un dels factors importants per entendre un equip campió és la seva reacció davant les adversitats. L’Infantil “A”, com equip acostumat a guanyar, va patir un altre cop dur en forma de derrota inesperada. Va ser a Mataró als quarts de final de la Copa Catalunya. Hi havia ganes de fer el doblet, de revalidar el títol aconseguit de forma brillant la temporada passada. Però un solitari gol en contra va deixar els nostres sense la opció de guanyar. Calia novament aixecar-se i refer-se ràpid perquè la fase prèvia del Campionat d’Espanya estava picant a la porta. El Pavelló de l’Illa era la seu designada per organitzar una fase con hi hauria com a rivals el CD Arcadi (València), l’Entreculturas Montesión (Mallorca) i el CD Salesianos La Orotava (Canàries). Una fase que vam dominar amb ma de ferro. 6-1, 8-0 i 7-0. Aquests van ser els resultats que van dur els nostres a jugar la Fase Final del Campionat d’Espanya Infantil. L’equip ja estava entre els quatre millors clubs d’Espanya en categoria infantil. Un humil club de barri a dues passes del somni.

Melilla epicentre del nostre univers

La RFEF va designar a Melilla com a seu de la Fase Final del Campionat d’Espanya Infantil. Allà hi hauria els millors equips infantils de la temporada. La Penya Madridista de Melilla (l’equip amfitrió), CD Puerto Disa (Ceuta) i Ciudad de Móstoles (Madrid). Els de Lluís Bernat han tingut a les seves files a tres jugadors campions d’Espanya amb la selecció catalana (el Marc Anton, l’Iñaki i l’Àlex) i sabien de la dificultat dels rivals. A la primera semifinal, el club local va guanyar per 5-3 a l’equip de Ceuta en un partit molt tens. Els amfitrions ja esperaven a la final. La segona semifinal la protagonitzarien els nostres i un bon equip com Ciudad de Móstoles.

Mitja revenja completada

Fa dues temporades, el Cadet “A” va arribar també a la fase final d’un Campionat d’Espanya i el va jugar al mateix pavelló de Melilla. Aquell equip va caure a les semifinals davant Boadilla i els nostres tenien a la seva ma la possibilitat de trencar el malefici del pavelló i arribar a la final. El partit contra Ciudad de Móstoles va començar prou bé, amb un major domini dels mamuts i un gol d’Àlex Lacambra al minut 1 que donava molta tranquil·litat. Ja no hi hauria més gols en una primera part marcada per la bona actuació dels nostres porters Jan i Víctor, i per la sensació que no s’havia rematat la bona feina feta. Tot es va complicar al primer minut de la segona part. Els madrilenys van capgirar els marcador en poc més de 60 segons. 1-2 en contra i tot havia canviat. Però els nostres petits mamuts tenen el cor d’un equip campió, i després dels dos cops rebuts es van refer de forma meravellosa. Al minut 24, l’Iñaki empatava el partit i un minut més tard era l’Enric (“Peque”) el que tornava a posar els nostres amb el marcador a favor. La dinàmica havia tornat a canviar i en ple intercanvi de cops l’Àlex Lacambra feia el quart i definitiu gol que ens apropava a la final. Els últims deu minuts van ser de patiment, però també de demostració d’una gran capacitat d’esforç i de joc col·lectiu. Quan va sonar la botzina els nostres van aixecar els braços amb l’eufòria justa. El somni iniciat la darrera setmana d’agost de 2013 estava a punt de completar-se. Però quedava la final. La darrera passa. L’últim esforç.

El somni es fa realitat: Campions d’Espanya!

En menys de 24 hores calia canviar el xip. La final estava a punt de començar i el pavelló registrava un ple absolut per mirar de dur al seu equip, la Penya Madridista de Melilla, cap al títol. Pel cap dels nostres només hi havia una idea: guanyar. La concentració no va fallar i als primers minuts el partit ja tenia un major domini mamut. Una bona aturada de Jan Galceran era l’empenta necessària perquè l’equip s’acabés de connectar. Al minut 10, una centrada de Kevin l’enviava un rival a l’interior de la seva pròpia porteria. Sempre és important marcar primer a les finals. Des de la porteria el Víctor seguia la bona feina feta pel seu company i a la pista tots els nostres jugadors participaven d’un partit igualat i amb molta intensitat. La final estava controlada i encara es va posar més de cara quan a falta de tres minuts pel final, Felipe marcava amb un xut ras el 2-0. Descans i victòria momentània, però no definitiva. La segona part va seguir amb la mateixa tònica que la primera, amb els nostres controlant els atacs dels locals, que miraven de reaccionar. Fins que al minut 27, Jan Vall feia el tercer i al minut 28 el Ferran marcava el quart. Dos gols en dos minuts que ens deixaven molt a prop del títol. Amb la Penya Madridista jugant amb porter-jugador per retallar distàncies, en una acció ràpida vam forçar un penal a favor que Luar va transformar amb molta sang freda per fer el 5-0. Els locals veien la final coll amunt però el Lluís seguia demanant als nostres intensitat i concentració: no es podia escapar. Una canonada de Moha al minut 35 permetia als de Rafita fer el gol de l’honor, però el títol ja era gairebé de color verd. Quan va sonar la botzina els nens no s’ho podien creure. Ho havien aconseguit. Deu mesos de treball, esforç, patiments, somriures, gols, cops, lesions, absències… Deu mesos d’esport i d’amistat. Deu mesos després l’equip rebia la recompensa. Al pavelló Lázaro Fernández de Melilla l’Infantil “A” es va proclamar campió d’Espanya de clubs de futbol sala en categoria Infantil.

Un premi fruit d’anys de treball

L’AE Les Corts UBAE va guanyar el seu primer títol nacional de clubs de futbol sala la temporada 2008-2009. L’Aleví “A” que entrenava el Miguel Fontecha va guanyar a la final El Pozo Múrcia, en el primer gran èxit de l’entitat en futbol sala. Des d’aleshores aquella generació magnífica va veure com al 2012 a Melilla, les semifinals deixaven al Cadet “A” sense poder optar a la final. Més dur va ser el cop del 2013, quan el Cadet “A” va caure a la final contra El Pozo Múrcia a la tanda de penals, després d’un igualat final de partit i una pròrroga dramàtica. L’any passat el club es va quedar molt a prop de tocar la glòria. I finalment la perseverança en al feina ben feta ha rebut la recompensa en aquest Infantil “A” què és el millor exemple de l’esforç fet per entrenadors i jugadors de totes les categories de l’entitat.

Un títol que mai oblidaran

Víctor Serrano, Jan Galceran, Eric Navarro, Iñaki Roses, Marc Anton Fortun, Àlex Lacambra, Jan Vall, Kevin Bossa, Max Rodés, Ferran Capdevila, Adrián Garcia, Luar Estíbalez, Felipe Sansalvador, Marc Orellana i Enric Puig. Aquests són els 15 integrants de la plantilla que ha donat el segon títol nacional a l’entitat. Un equip entrenat pel Lluís Bernat, arquitecte i coordinador de l’èxit, Pere Serra i Òscar Cruz. Gràcies per portar el nom de l’AE Les Corts UBAE al cim del futbol sala nacional. Ells són els protagonistes d’una temporada per a la història.

—

Aprofitem pe informar-vos que demà divendres a BTV emetran un reportatge que van fer dels nostres campions. Faran 3 passis, a les 12:05, a les 14:50 i a les 17:15. No us el perdeu!!