Som subcampiones de Copa Catalunya

5 set. 2022

No va poder ser. El Sènior A femení va caure a la final de la Copa Catalunya de Futbol Sala Sènior femenina per 1 a 3 davant el Penya Esplugues. El pavelló municipal de Martorell presentava ahir diumenge una gran imatge per presenciar la gran final. La mobilització mamut va ser impressionant amb pràcticament 500 aficionats i aficionades verds que van donar suport al nostre equip.

El partit va començar amb uns 10 primers minuts igualats en que les mamuts, valentes, van pressionar a tota la pista. Les rivals en canvi van plantejar una defensa a mitja pista esperant aprofitar errades de les nostres i les oportunitats de transició que tinguessin. El plantejament de les d’Esplugues va donar fruit quan en una jugada un pèl desafortunada en que les rivals van mostrar una gran efectivitat. En un nou contraatac ben tirat després d’una pèrdua de les nostres les del Baix Llobregat van fer pujar el 0-2 al marcador. El partit es posava froça complicat pels interessos mamuts però les jugadores de Robert Caneda van saber aguantar uns minuts de dubtes i en una segona acció d’una falta Helena Rodríguez va fer el 1-2 que ens tornava a posar al partit. Una reacció que va durar poc ja que en una jugada estranya en que les forces van fallar Penya Esplugues va generar un 3 contra 1 que van finalitzar amb gol tornant a posar un avantatge de dos gols al marcador. Amb el resultat d’1-3 s’arribava al descans.

Una primera part que va tenir com anècdota una apagada de tot la il·luminació de la pista que va tenir aturat el partit durant uns minuts. A la mitja part vam fer entrega d’obsequis d’agraïment a les nostres rivals, Penya Esplugues; a l’Ajuntament de Martorell i a la Federació Catalana de Futbol.

A la segona es va veure un partit més trencat on les forces també van començar a fallar, com és propi en un partit que malgrat ser oficial i ser una final està ubicat en període de pretemporada. En aquest guió malgrat no estar especialment fines en defensa i en el joc posicional les mamuts van gaudir de nombroses ocasions per ficar-se en el partit, estavellant fins i tot tres pilotes al pal. Les rivals en canvi pràcticament no van inquietar la porteria de les nostres. Als darrers minuts l’equip va optar pel joc de 5 generant força perill però novament la pilota no va entrar i el marcador no es va moure.

Amb el xiulet final Penya Esplugues es proclamava campiona de Copa Catalunya per 5a vegada consecutiva fent valer la seva experiència en aquestes cites i un ritme competitiu un xic superior a les nostres doncs acaben de baixar de 1a divisió després de molts anys competint a la màxima estatal.

Malgrat el resultat ahir es va veure un equip mamut jove capaç de competir-ho tot i que amb el pas de les setmanes i els mesos seguirà creixent. Tot això acompanyat d’una afició increïble que va tenyir la grada de verd i va donar suport incondicional a les nostres.

Hi hem arribat per primera vegada a la història i tornarem per intentar-ho de nou.